by lou

____

✧ Ben jij benieuwd naar een reiki behandeling, maar heb je eigenlijk geen idee wat het nu precies is? Laat me je meenemen in wat reiki betekent en wat het voor je kan betekenen.

Wat is Reiki?

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in Japan. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden aangevuld en ons natuurlijk balans wordt hersteld. Door middel van handoplegging wordt gewerkt met universele levensenergie. Reiki werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak en kan een grote ondersteuning zijn.

Reiki is geschikt voor iedereen, vooral mensen met een druk leven. Een leven waarin je zo druk bent met van alles, behalve met jezelf. Een Reiki behandeling zorgt ervoor dat je kunt ontspannen en kunt opladen. Reiki ervaringen kunnen voor iedereen verschillen. De ene voelt de energie door middel van warmte of trillingen, de ander ziet juist veel kleuren. Een droge keel of een rommelde maag kunnen ook kenmerken zijn. Sommige mensen voelen weinig van de behandeling, maar geven zich over aan het vertrouwen dat ook de Reiki hun lichaam binnentreedt. De meeste mensen voelen in ieder geval een diepe ontspanning en vaak energieker.

Net als bij een ontspanningsmassage neem je plaats op de massagetafel. Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten, maar kan worden verlengd. Rustgevende achtergrondmuziek met mantra’s wordt gebruikt. Mantra’s kunnen doorwerken in lichaam, wat kan zorgen dat (opgeslagen) emoties worden losgelaten. Zoals hierboven beschreven wordt de Reiki gegeven door handoplegging op (of net boven) het lichaam op bepaalde punten. Er wordt een reeks van 12 tot 15 verschillende handposities gebruikt. Kleding kan gewoon worden aangehouden. Er wordt wel gevraagd om de schoenen uit te doen. Makkelijk zittende kleding is voor jezelf comfortabeler en dus aan te raden voor optimale ontspanning. Eventueel wordt gewerkt met passende kristallen en klanken (door middel van klankschalen). Dit wordt van te voren met jou afgestemd en gaat op gevoel.

Waarbij biedt Reiki ondersteuning?

Reiki kan helpen om lichamelijk, emotioneel, mentaal en/of spiritueel balans te ervaren. De energie kan blokkades wegnemen, zodat de energie door het lichaam kan stromen. Hierdoor brengt het ook de chakra’s in balans en het energieveld rondom het lichaam (de aura). Het vermindert fysieke en emotionele klachten. Het werkt vitaliserend voor lichaam en geest. Het bevordert je psychische en geestelijke groei en je leven krijgt een nieuwe kwaliteit. Als je openstaat voor het laten stromen van de levensenergie kunnen veel kwalen worden behandeld, pijn worden verminderd en emoties worden verwerkt door middel van heling, genezing en acceptatie. Het kan worden ingezet om emoties of trauma’s te helen, verslavingen te doorbreken of inzicht te krijgen in het doel van je leven en om je bewustzijn te vergroten. Onverwerkte emoties uit het verleden kunnen naar boven komen. Hierdoor is het aan te raden om meerdere behandelingen te ondergaan voor een optimale ondersteuning. Dit wordt altijd van te voren besproken.

Reiki biedt ondersteuning waar traditionele geneeswijzen weinig oplossingen bieden. Denk hier bijvoorbeeld aan allergieën, hoofdpijn, migraine, eczeem, astma en rug- en nekklachten.

Ben jij nieuwsgierig naar de werking van Reiki? Kom het zelf ervaren in de omgeving Haarlem. Boek nu je eerste behandeling met een leuke kennismakingskorting.  

Namasté ♥

 

ps. Reiki biedt een fysieke en mentale verlichting maar is geen vervanging voor conventionele medische behandelmethode. Consulteer in alle gevallen eerst een arts als uw klachten medisch van aard zijn.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *